Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

Zwangerschapsyoga Dorothea Waalder Lichtenvoorde

Voor de moeder heeft deze cursus tot doel, het lichaam soepel en ontvankelijk te maken, zodat de baby de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld zo harmonisch mogelijk kan ervaren. Voor de partner is het doel om de actieve begeleider t.a.v. de ontspanning te worden tijdens de bevalling, als hij het verschil heeft leren zien tussen spanning en ontspanning.
Zwangerschapsyoga is een cursus die je alleen en samen kunt volgen. Het is niet noodzakelijk dat je al eerder aan Yoga hebt gedaan. Bij de Zwangerschapsyoga ligt het accent op de hele zwangerschap en niet alleen op de ontsluiting en de uitdrijving.Daarom is het advies van de yogadocent: begin zo vroeg mogelijk; vanaf de 3e - 4e maand, omdat een aantal dingen makkelijker aan te leren zijn als de buik nog niet zo dik is. De aanstaande moeder(en haar partner) leren de zwangerschapsperiode‚ een periode vol veranderingen optimaal te beleven. Je leert alleen of samen contact te maken met je groeiende kind in de baarmoeder door spelen en strelen. Daardoor leert de baby zijn ouder(s) al kennen via het gevoel. Het kind ervaart warmte en veiligheid,terwijl ook zijn lichamelijk en geestelijk alert zijn goed wordt ontwikkelt. Dit komt weer ten goede aan zijn latere leef-en leerproces. 

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan:
  • Goed ademen - Lichamelijke en geestelijke werking van de ademhaling met name het omgaan met pijn, onrust of angst.
  • De ademhaling bij het opvangen van weeën (zonder hijgen).
  • Weeëndans.
  • Inademing als perstechniek (hierdoor is krachtig persen mogelijk zonder stuwingsverschijnselen in het hoofd).
  • De begeleiding van de a.s. moeder tijdens de ontsluiting en de uitdrijving. De partner leert haar masseren en te instrueren om te veel pijn en hyperventilatie te voorkomen.
  • Verschillende baringshoudingen met voor- en nadelen.
  • Leren luisteren naar en vertrouwen te hebben in de werking van het lichaam.

Bij de voorbereiding wordt ook aandacht geschonken aan een eventuele zware bevalling, want ook een zware bevalling kan toch een goede ervaring geven.

Contact:
Dorothea Waalder
Wentholtstraat 95
7131 XK Lichtenvoorde
Telefoon: (0544) 37 53 66
info@delotus-cre-ga.nl
www.delotus-cre-ga.nl

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl