Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

Yoga en zo Aalten

Zwangerschapsyoga bij Yoga en zo Aalten

Met de cursus ‘Mama en zo’ beleef je op een bewuste manier je zwangerschap. Je blijft op een veilige manier actief met je lichaam bezig en leert de signalen van je lichaam kennen. Zwangerschapsyoga helpt je op een goede manier voor te bereiden op de bevalling en je ontmoet er andere zwangere vrouwen. Onze zwangerschapsyoga bestaat uit doorlopende wekelijkse lessen. Iedereen kan instappen op ieder moment (vanaf 14 weken zwangerschap). Tijdens de lessen sta je stil bij jezelf, je doet houdingen om je lichaam fit te houden, je leert ademhalingstechnieken die te gebruiken zijn tijdens de bevalling en jeleert jezelf masseren. Er wordt veel herhaald. Een heerlijk uurtje voor jezelf en je baby. Genieten, ontspannen en loslaten. Wie wil er niet zo’n fijne voorbereiding op de bevalling? 
Er worden ook partnerlessen aangeboden, deze worden aanbevolen vanaf 34 weken zwangerschap. In deze partnerlessen worden de volgende onderwerpen besproken: fasen van de bevalling, omgaan met pijn, ideale omstandigheden bevalling enz. We gaan aan de slag met ademhalingstechnieken en massages die de partner aan de zwangere kan geven. De partners hebben een actieve rol: nu, maar ook straks tijdens de bevalling. Een partnerles duur ongeveer anderhalf uur. Dit kan per stel of met meerdere stellen tegelijk.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam continue. Je buik groeit natuurlijk, maar daarnaast kunnenallerlei kwaaltjes de kop op steken: spierpijn, gewrichtspijn, obstipatie enz. Daarnaast heb je veel omover na te denken en maak je je soms ook wel wat zorgen. Zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je lichaam helemaal tot rust komt en kan helpend zijn bij verschillende klachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en dat het zorgt voor minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925

Babymassage bij Yoga en zo Aalten
Regelmatig worden er cursussen babymassage aangeboden bij Yoga en zo Aalten. Door de massage maak je op een andere manier contact met de baby en leer je een baby nog beter begrijpen. Tijdens de massage communiceren je handen als het ware met de baby. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen (groot)ouder en kind. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor de baby om mee op te groeien. Babymassage is daarom zeer waardevol voor zowel (groot)ouder als kind. Babymassage kan ook erg nuttig zijn voor baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken, onrustig zijn of veel huilen. Ook voor couveusekinderen en baby’s die door ziekte een tijd het contact met de ouder hebben gemist, is babymassage erg goed. Verder ondersteunt babymassage de ademhaling, ontwikkelt het de tastzin, stimuleert het de bloedsomloop en afweermechanisme tegen infecties. Baby’s huilen minder, slapen beter en zitten er meer groeihormonen in het bloed van baby’s die regelmatig gemasseerd worden. Maar …. babymassage is vooral genieten!

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925

 

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl