Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Kiezen voor haptomomie is kiezen om samen als aanstaande ouders de zwangerschap te beleven en je samen voor te bereiden op de bevalling en het beginnend ouderschap. Rode draad daarin is het contact dat jullie al in de zwangerschap kunnen maken met jullie kind en het contact dat jullie kind al maakt met jullie. Daardoor kunnen jullie al wat dieper kennis maken met elkaar, zodat de hechting na de geboorte op een natuurlijke manier verder gaat. 
De begeleiding bestaat uit 5-6 keer een bijeenkomst voor de bevalling, en 1 bijeenkomst na de bevalling. De begeleiding start meestal rond de 20-e week, maar later beginnen kan ook. Er kan zowel op de avonden als overdag afgesproken worden. Het is een individuele begeleiding, je bent dus niet samen met andere stellen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Contact maken
  • Ruimte maken
  • Verzachten van buik-benen en bekkenbodem
  • Omgaan met last en pijn
  • De bevalling
  • Houdingen om de weeën op te vangen
  • Persen
  • Dragen van je baby (voor en na de geboorte)
  • Contact met elkaar
  • Ontspanning
Steeds word je als partner betrokken om de aanstaande moeder te ondersteunen daar waar zij het nodig heeft. Doordat het een individuele begeleiding is, kan er uitgebreid ingegaan worden op jullie wensen en vragen.

Voor meer informatie kijk op http://www.zwangerschapshaptonomie.com/

Minke geeft ook nog andere cursussen in haar praktijk, zoals cursus 'Bevallen is teamwork', Rebozo massage, cursus 'Bewust ontspannen', babymassage en zwangerschapsgym. Wilt u hier meer informatie over hebben dan kunt u contact opnemen met Minka:

Contact:
Praktijk Minka de Weerd
J.F. Kennedylaan 35
7001 HM Doetinchem
Tel 0314-345657
info@zwangerschapshaptonomie.com

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl