Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

ZW-Cursussen

Zwangerschapscursussen

Deze zijn er voor tijdens en na je zwangerschap. Het is aan te raden om een cursus te volgen die bij je past. Inlichtingen over de cursussen in de regio zijn te verkrijgen bij de verschillende organisaties zelf. Op deze pagina volgt een overzicht. Folders van de verschillende aanbieders vind je in de wachtkamer.

Zwangerschapsyoga Mariebo Winterswijk

Zwangerschap Yoga leert je vanuit ontspanning, vertrouwen en focus grip te houden op de bevalling. D.m.v. ademhalingstechnieken, massages, houdingen en veel tips, krijg je inzicht in het baringsproces. Naast deze voorbereiding, bestaat de les uit oefeningen die het lichaam soepel houden tijdens de zwangerschap. De oefeningen zijn voornamelijk gericht op bekken, rug en schouders.

Wil jij leren om zo ontspannen mogelijk te bevallen? Hoe je om gaat met pijn? Vertrouwen krijgen in jezelf en weten wat je in welk stadium van de bevalling moet doen? Meld je dan aan op www.mariebo.nl

De meeste dames starten rond de 20e week van de zwangerschap. Geadviseerd wordt om op tijd aan te melden, omdat de groepen snel vol zitten.

 Partner

De partner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Geadviseerd word om hem 3 keer mee te nemen tijdens een les, of 1 privéles te boeken. Tijdens deze les leert hij coaching vaardigheden en ademhalingstechnieken om zijn vrouw te ondersteunen tijdens de bevalling. Je kunt hierbij denken aan het ontspannen leren ademen, masseren, weeën opvangen en communicatievaardigheden om op het juiste moment de juiste beslissing te maken. ‘Mijn partner stond erbij en kon niks doen’ zul je bij deze cursus niet horen. Er wordt geleerd wát en hoeveel hij allemaal wel niet kan doen.

 Lestijden

Maandag van 19.15- 20.45 uur

Dinsdag van 20.30-22.00 uur

Kosten

€15 euro per les, je betaalt alleen de lessen die je afneemt.


Zwangerschapsyoga Corinne Embsen Winterswijk

Zwangerschapsyoga Corinne Embsen Winterswijk/Sportclub Wenters

Door zwangerschapsyoga kun je nog meer bewust omgaan met de zwangerschap en de baby in je buik. De yogaoefeningen en ademoefeningen helpen je om je lichaam soepel te houden en je gesteund te voelen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ontspannen is tijdens de hele periode van zwanger zijn, de bevalling en de kraamtijd erg belangrijk. Ontspanningsoefeningen en mindfulness geven je positieve energie.  De lessen maken je bewust van je eigen kracht en intuïtie. Door een aangename mix van oefeningen en informatie is het volgen van de lessen op zichzelf al een prettige en leuke ervaring. Deelnemen kan vanaf ongeveer 15 weken.

Voor meer informatie  en opgeven:

www.corinneembsen.nl
info@corinneembsen.nl
06-51576507

of via:
info@wentersfitness.nl
0543-513878
Lestijden bij Wenters zijn op woensdag van 18:45-19:45 uur.

Individuele zwangerschapsyoga en begeleiding

Een cursus zwangerschapsyoga is een goede manier om je prettig te voelen tijdens de zwangerschapen je goed voor te bereiden op de bevalling. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je geen groepsles kunt volgen bijvoorbeeld vanwege werk of jouw persoonlijke situatie. Dan is er de mogelijkheid om individuele lessen te volgen. Deze lessen zijn bedoeld voor iedereen

die:

 te laat is voor de groepslessen

 onregelmatig werkt

 angst heeft voor de bevalling vanwege eerdere ervaringen

 om welke reden dan ook liever geen groepsles volgt

In de individuele lessen zwangerschapsyoga komt hetzelfde aan bod als in een groepsles. Daarnaast is er veel ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke situatie. De lessen volg je op locatie of thuis.

Ook is er de mogelijkheid om een les samen met je partner te volgen. De lessen bestaan uit:

 praktische oefeningen en tips voor tijdens de zwangerschap

 Ontspanningsoefeningen, mindfulness en ademoefeningen

 Praktische tips en oefeningen voor tijdens de bevalling

 Persoonlijke begeleiding

De lessen worden gegeven door Corinne Embsen, voor meer informatie neem gerust contact via 06-51576507 of via info@corinneembsen.nl of kijk op op de website; www.corinneembsen.nl


Yogastudio Groenlo

Yogastudio- Groenlo (Notenboomstraat 41) is een samenwerkingsverband van yogadocenten Marieke Gebbink, Lizette de Reus en Marion Werger. Alle drie zijn ze al jaren actief op het gebied van yoga. Nu bundelen ze hun krachten en ervaring om een mooie veilige ruimte te creëren voor yogaliefhebbers in Groenlo en omgeving. De zwangerschapsyoga wordt gegeven door Lizette de Reus.

Lees meer...

Zwangerschapsyoga Dorothea Waalder Lichtenvoorde

Voor de moeder heeft deze cursus tot doel, het lichaam soepel en ontvankelijk te maken, zodat de baby de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld zo harmonisch mogelijk kan ervaren. Voor de partner is het doel om de actieve begeleider t.a.v. de ontspanning te worden tijdens de bevalling, als hij het verschil heeft leren zien tussen spanning en ontspanning.
Lees meer...

Zwangerschapsyoga/zwangerschaps-babymassage/draagdoekyoga Aalten

Zwangerschapsyoga bij Yoga en zo Aalten

Met zwangerschapsyoga beleef je op een bewuste manier je zwangerschap. Je blijft op een veilige manier actief met je lichaam bezig en leert de signalen van je lichaam kennen. Zwangerschapsyoga helpt je op een goede manier voor te bereiden op de bevalling en je ontmoet er andere zwangere vrouwen.Onze zwangerschapsyoga bestaat uit doorlopende wekelijkse lessen. Iedereen kan instappen op ieder moment (vanaf 14 weken zwangerschap). Tijdens de lessen sta je stil bij jezelf, je doet houdingen om je lichaam fit te houden, je leert ademhalingstechnieken die te gebruiken zijn tijdens de bevalling en jeleert jezelf masseren. Er wordt veel herhaald. Een heerlijk uurtje voor jezelf en je baby. Genieten,ontspannen en loslaten. Wie wil er niet zo’n fijne voorbereiding op de bevalling? Op aanvraag worden er ook partnerlessen aangeboden. In deze partnerlessen worden de volgende onderwerpen besproken: fasen van de bevalling, omgaan met pijn, ideale omstandigheden bevalling enz. Natuurlijk wordt er ook geoefend. We gaan aan de slag met ademhalingstechnieken en massages die departner aan de zwangere kan geven. De partners hebben een actieve rol: nu, maar ook straks tijdens de bevalling.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925


Zwangerschapsmassage bij Yoga en zo Aalten

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam continue. Je buik groeit natuurlijk, maar daarnaast kunnenallerlei kwaaltjes de kop op steken: spierpijn, gewrichtspijn, obstipatie enz. Daarnaast heb je veel omover na te denken en maak je je soms ook wel wat zorgen. Zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je lichaam helemaal tot rust komt en kan helpend zijn bij verschillende klachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en dat het zorgt voor minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925


Babymassage bij Yoga en zo Aalten

Regelmatig worden er cursussen babymassage aangeboden bij Yoga en zo Aalten. Door de massage maak je op een andere manier contact met de baby en leer je een baby nog beter begrijpen. Tijdens de massage communiceren je handen als het ware met de baby. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen (groot)ouder en kind. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor de baby om mee op te groeien. Babymassage is daarom zeer waardevol voor zowel (groot)ouder als kind. Babymassage kan ook erg nuttig zijn voor baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken, onrustig zijn of veel huilen. Ook voor couveusekinderen en baby’s die door ziekte een tijd het contact met de ouder hebben gemist, is babymassage erg goed. Verder ondersteunt babymassage de ademhaling, ontwikkelt het de tastzin, stimuleert het de bloedsomloop en afweermechanisme tegen infecties. Baby’s huilen minder, slapen beter en zitten er meer groeihormonen in het bloed van baby’s die regelmatig gemasseerd worden. Maar …. babymassage is vooral genieten!

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925


Draagdoekyoga bij Yoga en zo Aalten

Je kindje dragen in een draagdoek is een gebruik dat al eeuwenlang in alle delen van de wereld zorgtvoor tevreden baby’s en hun ouders. Hatha yoga is een oude leer om de balans te herstellen tussenlichaam en geest. Twee eeuwenoude tradities die de basis vormen voor een nieuwe vorm van yoga:

Draagdoekyoga!

Een baby is negen maanden gedragen tijdens de zwangerschap. Dit vertrouwde gevoel van gedragen worden, beleeft de baby weer tijdens de Draagdoekyoga. Eerst in de buik en nu op je buik. Een nieuwe manier om je bewust te worden van de grote verandering die de geboorte van een kind met zich meebrengt. “Dragen” en “balans” zijn de twee sleutelwoorden waar het om gaat in de beoefening van Draagdoekyoga. Draagdoekyoga biedt ontspannende oefeningen voor moeders(vaders) met hun baby’s (tot ongeveer een jaar) in een knoopdoek. Ouders kunnen tijdens de lessen even heerlijk een uurtje ontspannen, het alledaagse ontvluchten. Maar ook gewoon heerlijk met hun baby bezig zijn zonder gestoord te worden. Het is voor ouder en kind heel prettig om dicht bij elkaar, echt in contact te zijn met elkaar.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925


Zwangerschapsyoga Eibergen

Zwangerschapsyoga bij evaYoga (Eibergen)

 

Zwangerschapsyoga is een mooie manier om je zwangerschap te beleven. Daarnaast is het een goede voorbereiding op de bevalling. De lessen zwangerschapsyoga bij evaYoga onderscheiden zich als volgt:

 ·         Zwanger zijn en bevallen hoef je niet te leren – je kunt het al!
 ·         Elke les fijne oefeningen en praktische informatie
 ·         Lessen in de thema’s ontspanning, concentratie en kracht
 ·         Elke laatste les van de maand partnerles
 ·         (Gedeeltelijke) vergoeding van de lessen door zorgverzekering mogelijk
 

Voor meer informatie en contact:

06-1308227 / 0545-476929

Hartelijke groet,
Eva
 

ZwangerFit

Een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen krijgt u training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.
Lees meer...

ZwangerFit Groenlo

ZwangerFit®

Bij een zwangerschap van meer dan 12 weken kun je deelnemen aan deze vorm van begeleiding. Bij de lessen van ZwangerFit® staat het hebben en houden van plezier in bewegen centraal. Tijdens de 8 lessen gedurende de zwangerschap blijf je op een gezonde en leuke manier actief. Ook leer je alle vaardigheden die nodig zijn voor de bevalling en preventie van klachten.

Na de bevalling zijn er nog twee lessen. Tijdens de eerste les staat het hervatten van bewegen en sporten centraal. De tweede les is samen met de baby, samen bewegen en ook bewonderen.

Ook bij klachten is het mogelijk om deel te nemen, de lessen worden namelijk begeleidt door een bekkenfysiotherapeute. 

Voor meer informatie of aanmelden, stuur een mailtje naar info@versgras.com ,

of bezoek www.versgras.com

Zwanger en Fit/ prive pufcursus Aalten

ZwangerFit

ZwangerFit is een sportieve zwangerschapscursus gericht op vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Er wordt extra aandacht geschonken aan het sporten in de zwangerschap en in de periode na de bevalling. Deelnemen kan al vanaf 12 weken en kan tot 9 maand na de bevalling.  ZwangerFit is een preventieve cursus, dit betekent dat je door deelname de kans verkleint op klachten. Mochten er toch klachten ontstaan dan ben je op het goede adres, de lessen worden verzorgt door Corine Hoijtink, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en sinds 2010 ZwangerFit docent. Zij heeft ruime ervaring in het behandelen van deze klachten en mogelijk door alleen al adviezen, voorkom je verdere klachten.

Naast het sporten worden ook theorielessen gegeven. Deze theorielessen bestaan o.a. uit uitleg over de bevalling, ademhalingstechnieken, kraambedoefeningen en wat te doen bij klachten. Bij één van deze lessen is de partner ook welkom.

 Prive pufcursus

Vinden jij en je partner het niet prettig om in een groep uitleg te krijgen omtrent de bevalling? Maak dan gebruik van de mogelijkheid van onze prive pufcursus. In 1,5 uur tijd zal Corine Hoijtink jullie uitleg geven over de bevalling en ademhalingstechnieken aanleren.

Fysiotherapie de Hofstraat

Hofstraat 26

7121 DM Aalten

0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl

http://www.fysiodehofstraat.nl/beweeg-en-sportgroepen/zwangerfit/


Hypnobirthing Aalten

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus voor a.s. ouders. Het is geschikt voor iedereen die d.m.v. goede voorbereiding op geestelijk en lichamelijk niveau de baby in alle rust en harmonie wil kunnen baren. Baren: zonder dat je hoeft te denken aan pijn, omdat evt. angst voor pijn tijdens de geboorte overwonnen kan worden door de oefeningen die via deze cursus worden aangereikt.
Lees meer...

Hypnobirthing Winterswijk

//Speciale aanbieding//
Op zaterdagmorgen 7 oktober om 9.30u gaat de eerste groep HypnoBirthing© cursisten van start. Er is plek voor 5 koppels en de kosten zijn éénmalig 245 euro voor de gehele HypnoBirthing© cursus. De cursus zal plaatsvinden in mijn praktijk op het Beatrixpark 18 te Winterswijk op eerste etage (lift aanwezig).
Cursus data: 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11
Tijd: 9.30-12.00u
Aanmelden: mail naar info@claudiavanombergen.nl of te bellen/appen naar 06-46535054.

Zwangerschapsbegeleiding Lichtenvoorde

 Zwangerschapsbegeleiding Lichtenvoorde

 Met een speciale training of cursus bij Centrum in Beweging blijf je fit tijdens en na je zwangerschap en leer je alles over babymassage.

 Sporten tijdens het begin van je zwangerschap
Actieve sporters die zwanger zijn, kunnen voorafgaande aan de cursus Zwanger in Beweging, verantwoord blijven sporten . Dat kan vanaf 14 weken van je zwangerschap. Onder deskundige begeleiding werken we dan toe in jouw eigen tempo naar de cursus Zwanger in Beweging.

 Cursus Zwanger in Beweging
Gezellige, leuke en afwisselende cursus van 10 lesuren met maximaal 10 dames. We geven informatie over een goede, bewuste voorbereiding op zwangerschap en bevalling.  Daarnaast praktische tips en adviezen voor het aanpassen van je dagelijkse activiteiten. Ook doen we bewegingsoefeningen om fit te blijven tijdens je zwangerschap.

 Geef je op vóór 16 weken zwangerschap
Geef je op vóór de  16e week van je zwangerschap. We starten wanneer je tussen de 22 en 28 weken zwanger bent. Mocht je door omstandigheden te laat zijn met opgeven, neem dan toch even contact met ons op.

  Fit na de bevalling
Volg de speciale training voor na de bevalling waarin we werken aan herstel van je spieren rondom het bekken, de opbouw van je conditie en spierkracht plus het verbeteren van je houding bij dagelijkse activiteiten.

 Babymassage
Babymassage is leuk om te doen. Aanraken is immers de allerbelangrijkste ‘taal’ in de eerste levensperiode van je kindje. Ideale cursus voor moeder, vader of verzorger met een baby van 6 weken tot ca. 6 maanden.  In gezamenlijk overleg bepalen we dag en tijd voor deze cursus.

 Cursusleiders
De cursussen en trainingen worden gegeven door Cesar bekkenoefentherapeut Elvira Wolterink en fysiotherapeut Leonie Otten.

 Meer informatie
Klik op actuele informatie  < https://centruminbeweging.nl/cesar-oefentherapie/zwanger-in-beweging/ > over locatie, tijdstippen en tarieven.

  Aanmelden
Telefonisch 0544 375 045 of via e-mail (zwangerschapsbegeleiding@centruminbeweging.nl). Je bent natuurlijk ook van harte welkom op de praktijk aan de Patronaatsstraat 10, 7131 CG Lichtenvoorde.

 

Lees meer...

Zwangerschapszwemmen Winterswijk

Blijf ontspannen en fit tijdens de zwangerschap! Bewegen in water is ontzettend goed voor je lichaam. En met een modern 'werkmuziekje' is het extra aangenaam. Je gebruikt al je spieren, je conditie blijft op peil... en je bent bijna gewichtloos in het water.
Lees meer...

Zwangerschapszwemmen Lichtenvoorde

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kun je zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf 4 / 5 maanden begint je lichaam flink te veranderen. Maar als je buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kun je echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtloos. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op je lichaam. Kom daarom lekker zwangerschapszwemmen in Zwembad Meekenesch. Iedere donderdagavond van 19.45 – 20.30 uur.Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde
Tel.: 0544-371000

Cursus Bewust & Ontspannen Zwanger

+ Wil je naast je ‘drukke’ dagelijkse verplichtingen toch bewust met je zwangerschap bezig zijn?
+ Wil je in volle vertrouwen en in totale ontspanning gaan bevallen?
+ En wil je graag leren hoe je vol vertrouwen de regie over jouw eigen lichaam en bevalling behoudt?

Dan is deze zwangerschapscursus voor jou!

De basis van de cursus is gelegd in het vergroten van het vertrouwen in je eigen lichaam, het contact maken met je ongeboren kindje en je wegwijs te maken in de wereld van de natuurlijke mogelijkheden op het gebied van zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.  

Verder zal je partner ook actief betrokken worden in het voorbereiden van jouw bevalling. In 9 lessen wordt je voorbereid op jouw bevalling, 3 lessen daarvan zijn met je partner en na de cursus vindt er nog een afsluiting plaats samen met alle baby’s.

De cursus is informatief, interactief en ontspannend. In de cursus zijn elementen van zwangerschapsyoga, hypnobirthing, haptonomie en mindfulness verwerkt. Kortom het is een uniek concept en een verrijking voor elke zwangere met partner!

Je kunt starten met de cursus bij een zwangerschapsduur vanaf 12 weken.

Groepsgrootte: Min. 4 max. 8 deelnemers.
Maar wil je graag de cursus individueel volgen, dan kan dat ook.
Kosten: € 375, incl. cursusmateriaal, koffie en thee. Vergoeding door zorgverzekeraar is afhankelijk van je aanvullend pakket.
Locatie: Beatrixpark 18 in Winterswijk


Aanmelden: Stuur een email naar info@claudiavanombergen.nl

 Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden, mail mij gerust.

Naast de cursus Bewust & Ontspannen zwanger bied ik in mijn praktijk onder andere nog de mogelijkheid aan voor: 

+ Consult kinderwens
+ Zwangerschapsbegeleiding-, coaching-, Therapie- & Nazorg

Wees jezelf en voel je welkom.
Tot gauw!

Lieve groet,

Claudia van Ombergen

Contactgegevens

Claudia van Ombergen
Beatrixpark 18
7101 BN Winterswijk
06-46535054

www.claudiavanombergen.nl

Lees meer...

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Kiezen voor haptomomie is kiezen om samen als aanstaande ouders de zwangerschap te beleven en je samen voor te bereiden op de bevalling en het beginnend ouderschap. Rode draad daarin is het contact dat jullie al in de zwangerschap kunnen maken met jullie kind en het contact dat jullie kind al maakt met jullie. Daardoor kunnen jullie al wat dieper kennis maken met elkaar, zodat de hechting na de geboorte op een natuurlijke manier verder gaat. 
Lees meer...

Samen Bevallen

 

Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Tijdens de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie en worden jullie technieken aangeleerd die je bij de bevalling kunt toepassen.

Samen Bevallen is een vereniging die al 30 jaar zwangerschapscursussen geeft aan zwangeren mét hun partner omdat wij geloven in de kracht van een team. De verloskundige zal tijdens jullie bevalling niet continue aanwezig zijn. Vooral in de beginfase van de bevalling zullen jullie de tijd veelal samen doorbrengen. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners krijgen een actieve, coachende rol. Je blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Je kunt haar begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat. 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

De complete cursus bestaat uit 7 avonden voor de bevalling en 1 avond na de bevalling.Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. De cursusleidster in Haaksbergen is: Nadine Badart 

Meer informatie is te vinden op www.samenbevallen.nl of mail naar haaksbergen@samenbevallen.nl

 

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl