Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

ZW-Cursussen

Zwangerschapscursussen

Deze zijn er voor tijdens en na je zwangerschap. Het is aan te raden om een cursus te volgen die bij je past. Inlichtingen over de cursussen in de regio zijn te verkrijgen bij de verschillende organisaties zelf. Op deze pagina volgt een overzicht. Folders van de verschillende aanbieders vind je in de wachtkamer.

Fit for 2/ ZwangerFit

Wat is Fit for 2?
Fit for 2 komt voort vanuit de ZwangerFit. Veilig sporten binnen de zwangerschap zorgt voor een gezondere zwangerschap en een beter herstel na de bevalling. Fit for 2 is gericht op de zwangere en pas bevallen vrouw.

De lessen bestaan uit: conditietraining, krachttraining van de rompspieren, stabiliteitstraining, bekkenbodemtraining, adviezen, theorieles over bevalling en ademhalingsoefeningen.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut met aanvullende opleidingen voor het geven van zwangerschapsbegeleiding. Vanaf 2010 geeft bekkenfysiotherapeut Corine Hoijtink zwangerschapsbegeleiding door middel van sporten. Met goed weer zal de les buiten plaats vinden.

Fit for 2 is een preventieve cursus, dit betekent dat de oefeningen er voor zorgen dat de kans op het ontwikkelen van klachten kleiner wordt, wanneer er toch klachten ontstaan dan ben je op het goede adres voor tips en advies.

Deelname kan vanaf 12 weken zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Vier tot zes weken na de bevalling kan er weer gestart worden met de Fit for 2.

TheorieNaast het sporten worden ook theorie gegeven. Deze theorie bestaat o.a. uit uitleg over de bevalling, ademhalingstechnieken, kraambedoefeningen en wat te doen bij klachten. De theorie wordt in overleg met de deelnemers op een avond of op een zaterdagochtend gegeven. Bij deze les is de partner ook welkom.

Wanneer: Donderdagavond van 19.30-20.30.

Kosten: 1 gratis proefles, daarna kan een abonnement worden afgesloten voor 10 keer voor €99. Dit kan verlengd voor €10 per les.

Kernwoorden Fit for 2: Kleine groepen, persoonlijke aandacht, ervaren docent, begeleiding door bekkenfysiotherapeut, binnen en buitne trainen en airco

Aanmelden kan via 0543-520070 of gasthuus.corine@kpnmail.nl 
Gasthuisstraat 64
7101 DW Winterswijk


Samen Bevallen

Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Tijdens de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie en worden jullie technieken aangeleerd die je bij de bevalling kunt toepassen.

Samen Bevallen is een vereniging die al 30 jaar zwangerschapscursussen geeft aan zwangeren mét hun partner omdat wij geloven in de kracht van een team. De verloskundige zal tijdens jullie bevalling niet continue aanwezig zijn. Vooral in de beginfase van de bevalling zullen jullie de tijd veelal samen doorbrengen. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners krijgen een actieve, coachende rol. Je blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Je kunt haar begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

De complete cursus bestaat uit 7 avonden voor de bevalling en 1 avond na de bevalling.Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. De cursusleidster in Haaksbergen is: Nadine Badart 

Meer informatie is te vinden op www.samenbevallen.nl of mail naar haaksbergen@samenbevallen.nl

 


Zwangerschapsyoga Mariebo Winterswijk

NU OOK IVM DE CORONACRISIS EEN ONLINE BEVALCURSUS VOOR 49,99 EURO.

http://www.mariebo.nl/online-bevallingstraining/

Zwangerschap Yoga leert je vanuit ontspanning, vertrouwen en focus grip te houden op de bevalling. D.m.v. ademhalingstechnieken, massages, houdingen en veel tips, krijg je inzicht in het baringsproces. Naast deze voorbereiding, bestaat de les uit oefeningen die het lichaam soepel houden tijdens de zwangerschap. De oefeningen zijn voornamelijk gericht op bekken, rug en schouders.

Wil jij leren om zo ontspannen mogelijk te bevallen? Hoe je om gaat met pijn? Vertrouwen krijgen in jezelf en weten wat je in welk stadium van de bevalling moet doen? Meld je dan aan op www.mariebo.nl

De meeste dames starten rond de 20e week van de zwangerschap. Geadviseerd wordt om op tijd aan te melden, omdat de groepen snel vol zitten.

Partner
De partner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Geadviseerd word om hem 3 keer mee te nemen tijdens een les, of 1 privéles te boeken. Tijdens deze les leert hij coaching vaardigheden en ademhalingstechnieken om zijn vrouw te ondersteunen tijdens de bevalling. Je kunt hierbij denken aan het ontspannen leren ademen, masseren, weeën opvangen en communicatievaardigheden om op het juiste moment de juiste beslissing te maken. ‘Mijn partner stond erbij en kon niks doen’ zul je bij deze cursus niet horen. Er wordt geleerd wát en hoeveel hij allemaal wel niet kan doen.

Lestijden
Maandag van 19.15- 20.45 uur
Zaterdag van 10.15-11.45 uur

Kosten
€17,50 euro per les of 50 euro per maand


Zwangerschapsyoga Corinne Embsen Winterswijk

Zwangerschapsyoga Corinne Embsen Winterswijk/ Sportclub Wenters

Door zwangerschapsyoga kun je nog meer bewust omgaan met de zwangerschap en de baby in je buik. De yogaoefeningen en ademoefeningen helpen je om je lichaam soepel te houden en je gesteund te voelen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ontspannen is tijdens de hele periode van zwanger zijn, de bevalling en de kraamtijd erg belangrijk. Ontspanningsoefeningen en mindfulness geven je positieve energie. De lessen maken je bewust van je eigen kracht en intuïtie. Door een aangename mix van oefeningen en informatie is het volgen van de lessen op zichzelf al een prettige en leuke ervaring. Deelname is het meest praktish en gebruikelijk na de 15e week van de zwangerschap.

Voor meer informatie  en opgeven:
www.corinneembsen.nl
info@corinneembsen.nl
06-51576507

of via:
info@wentersfitness.nl
0543-513878

Lees meer...

Zwangerschapsyoga Dorothea Waalder Lichtenvoorde

Voor de moeder heeft deze cursus tot doel, het lichaam soepel en ontvankelijk te maken, zodat de baby de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld zo harmonisch mogelijk kan ervaren. Voor de partner is het doel om de actieve begeleider t.a.v. de ontspanning te worden tijdens de bevalling, als hij het verschil heeft leren zien tussen spanning en ontspanning.
Lees meer...

Yoga en zo Aalten

Zwangerschapsyoga bij Yoga en zo Aalten

Met de cursus ‘Mama en zo’ beleef je op een bewuste manier je zwangerschap. Je blijft op een veilige manier actief met je lichaam bezig en leert de signalen van je lichaam kennen. Zwangerschapsyoga helpt je op een goede manier voor te bereiden op de bevalling en je ontmoet er andere zwangere vrouwen. Onze zwangerschapsyoga bestaat uit doorlopende wekelijkse lessen. Iedereen kan instappen op ieder moment (vanaf 14 weken zwangerschap). Tijdens de lessen sta je stil bij jezelf, je doet houdingen om je lichaam fit te houden, je leert ademhalingstechnieken die te gebruiken zijn tijdens de bevalling en jeleert jezelf masseren. Er wordt veel herhaald. Een heerlijk uurtje voor jezelf en je baby. Genieten, ontspannen en loslaten. Wie wil er niet zo’n fijne voorbereiding op de bevalling? 
Er worden ook partnerlessen aangeboden, deze worden aanbevolen vanaf 34 weken zwangerschap. In deze partnerlessen worden de volgende onderwerpen besproken: fasen van de bevalling, omgaan met pijn, ideale omstandigheden bevalling enz. We gaan aan de slag met ademhalingstechnieken en massages die de partner aan de zwangere kan geven. De partners hebben een actieve rol: nu, maar ook straks tijdens de bevalling. Een partnerles duur ongeveer anderhalf uur. Dit kan per stel of met meerdere stellen tegelijk.

Voor meer info: www.yogaenzoaalten.nl / info@yogaenzoaalten.nl / 06 – 534 20 925

Lees meer...

Zwangerschapsyoga Eibergen

Zwangerschapsyoga bij evaYoga (Eibergen)

Zwangerschapsyoga stelt de beleving van de zwangerschap centraal. Het uitgangspunt is daarbij dat de zwangerschap en bevalling natuurlijke processen zijn. Tijdens de lessen is er aandacht voor:
 • oefeningen en houdingen,
 • adem,
 • concentratie,
 • ontspanning en massage,
 • informatie over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

De lessen hebben elke maand een eigen thema: ontspanning, concentratie of kracht. De adem loopt als rode draad door alle lessen heen.


Praktische informatie
 • Je kunt met zwangerschapsyoga beginnen als je minimaal 14 weken zwanger bent. Bij voorkeur begin je voor week 20.
 • Je kunt doorgaan met de lessen tot aan de bevalling.
 • Instromen kan in de eerste les van de maand.
 • Elke laatste les van de maand is een partnerles.
 • Veel (aanvullende) zorgverzekeringen vergoeden zwangerschapsyoga.
 • Na je zwangerschap is er nog een cursus Postpartum yoga.
06-1308227 / 0545-476929

Hartelijke groet,
Eva 

ZwangerFit Winterswijk

Een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen krijgt u training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.
Lees meer...

ZwangerVitaal Groenlo

ZwangerVitaal
Vanaf het tweede kwartaal van 2018 zijn we gestart met de lessen Zwanger Vitaal. Iedere maandagavond zijn de lessen in sportschool Groenlo van 20.00 tot 21.00 (feestdagen en vooraf vermelde dagen uitgesloten). Deelnemen mag vanaf 12 weken zwangerschap tot 16 weken na de bevalling.

Tijdens de lessen wordt gewerkt aan je fitheid voor de periode van je zwangerschap en herstel na de zwangerschap. Dit wordt gedaan doormiddel van conditie- en krachtoefeningen. Daarnaast komen ook verschillende grondoefeningen, spelvormen en oefeningen specifiek voor je bekkenbodem en ademhaling aan bod. De lessen zullen in de zomer periode ook gedeeltelijk buiten plaats vinden.

Deelname kan op basis van losse lessen na een eventuele proefles. 
Aanmelden kan via bekkenfysiotherapie@versgras.com of bezoek www.versgras.com


Zwanger en Fit Aalten

ZwangerFit
ZwangerFit is een sportieve zwangerschapscursus gericht op vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Er wordt extra aandacht geschonken aan het sporten in de zwangerschap en in de periode na de bevalling. Deelnemen kan al vanaf 12 weken en kan tot 9 maand na de bevalling. ZwangerFit is een preventieve cursus, dit betekent dat je door deelname de kans verkleint op klachten. Mochten er toch klachten ontstaan dan ben je op het goede adres, de lessen worden verzorgt door Mirjam Westervelt.

Naast het sporten worden ook theorielessen gegeven. Deze theorielessen bestaan o.a. uit uitleg over de bevalling, ademhalingstechnieken, kraambedoefeningen en wat te doen bij klachten. Bij één van deze lessen is de partner ook welkom.

ZwangerFit wordt gegeven op maandagavond van 19.30-20.30

Fysiotherapie de Hofstraat
Hofstraat 26
7121 DM Aalten
info@fysiodehofstraat.nl
0543-551005
http://www.fysiodehofstraat.nl/beweeg-en-sportgroepen/zwangerfit/


HypnoBirthing Achterhoek Aalten

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus voor a.s. ouders. Het is geschikt voor iedereen die d.m.v. goede voorbereiding op geestelijk en lichamelijk niveau de baby in alle rust en harmonie wil kunnen baren. Baren: zonder dat je hoeft te denken aan pijn, omdat evt. angst voor pijn tijdens de geboorte overwonnen kan worden door de oefeningen die via deze cursus worden aangereikt.

Voor meer informatie, data en aanmelden;
www.hypnobirthing-achterhoek.nl
Lees meer...

Zwangerschapsbegeleiding Lichtenvoorde

Zwangerschapsbegeleiding Lichtenvoorde

Met een speciale training of cursus bij Centrum in Beweging blijf je fit tijdens en na je zwangerschap en leer je alles over babymassage.

Sporten tijdens het begin van je zwangerschap
Actieve sporters die zwanger zijn, kunnen voorafgaande aan de cursus Zwanger in Beweging, verantwoord blijven sporten . Dat kan vanaf 14 weken van je zwangerschap. Onder deskundige begeleiding werken we dan toe in jouw eigen tempo naar de cursus Zwanger in Beweging.

Cursus Zwanger in Beweging
Gezellige, leuke en afwisselende cursus van 10 lesuren met maximaal 10 dames. We geven informatie over een goede, bewuste voorbereiding op zwangerschap en bevalling.  Daarnaast praktische tips en adviezen voor het aanpassen van je dagelijkse activiteiten. Ook doen we bewegingsoefeningen om fit te blijven tijdens je zwangerschap.

Lees meer...

Zwangerschapszwemmen Winterswijk

Blijf ontspannen en fit tijdens de zwangerschap! Bewegen in water is ontzettend goed voor je lichaam. En met een modern 'werkmuziekje' is het extra aangenaam. Je gebruikt al je spieren, je conditie blijft op peil... en je bent bijna gewichtloos in het water.
Lees meer...

Cursus Bewust & Ontspannen Zwanger

+ Wil je naast je ‘drukke’ dagelijkse verplichtingen toch bewust met je zwangerschap bezig zijn?
+ Wil je in volle vertrouwen en in totale ontspanning gaan bevallen?
+ En wil je graag leren hoe je vol vertrouwen de regie over jouw eigen lichaam en bevalling behoudt?

Dan is deze zwangerschapscursus voor jou!

De basis van de cursus is gelegd in het vergroten van het vertrouwen in je eigen lichaam, het contact maken met je ongeboren kindje en je wegwijs te maken in de wereld van de natuurlijke mogelijkheden op het gebied van zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.  

Verder zal je partner ook actief betrokken worden in het voorbereiden van jouw bevalling. In 5 lessen wordt je voorbereid op jouw bevalling, 3 lessen daarvan zijn met je partner en na de cursus vindt er nog een afsluiting plaats samen met alle baby’s.

De cursus is informatief, interactief en ontspannend. In de cursus zijn elementen van zwangerschapsyoga, hypnobirthing, haptonomie en mindfulness verwerkt. Kortom het is een uniek concept en een verrijking voor elke zwangere met partner!

Je kunt starten met de cursus bij een zwangerschapsduur vanaf 12 weken

Lees meer...

Zwangerschapszwemmen Lichtenvoorde

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kun je zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf 4 / 5 maanden begint je lichaam flink te veranderen. Maar als je buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kun je echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtloos. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op je lichaam.

Kom daarom lekker zwangerschapszwemmen in Zwembad Meekenesch. Iedere donderdagavond van 19.45 – 20.30 uur.

Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde
Tel.: 0544-371000


Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Kiezen voor haptomomie is kiezen om samen als aanstaande ouders de zwangerschap te beleven en je samen voor te bereiden op de bevalling en het beginnend ouderschap. Rode draad daarin is het contact dat jullie al in de zwangerschap kunnen maken met jullie kind en het contact dat jullie kind al maakt met jullie. Daardoor kunnen jullie al wat dieper kennis maken met elkaar, zodat de hechting na de geboorte op een natuurlijke manier verder gaat. 
Lees meer...

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl