Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeOnze praktijk › Wat doen wij?
Aanmelden

Wat doen wij?

Wat doen wij?
Als verloskundigen begeleiden wij vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Het gaat dan om in principe gezonde zwangeren zonder medische indicatie (zonder medische reden om bij de gynaecoloog onder controle te zijn). De vrouwen komen tijdens de zwangerschap gemiddeld zo'n 12 keer bij ons op controle. Tijdens die controles meten we de bloeddruk en we beoordelen de groei van de baarmoeder en het kindje met behulp van uitwendig onderzoek van de buik, waarbij we dan ook naar het hartje van de baby luisteren. Soms nemen we met een vingerprik wat bloed af om het ijzer- en/of glucosegehalte in het bloed te meten. Ook komt het wel eens voor dat we urine nakijken op de aanwezigheid van eiwit. Er is tijd voor het stellen van vragen en het bespreken van klachten. Wij geven voorlichting over uiteenlopende onderwerpen, zoals prenatale screening, het geven van borst- of flesvoeding, de plek en manier van bevallen, de hielprik etc. In het begin van de zwangerschap maken we een vroege echo en een termijnecho.
1e controle
Als u zwanger bent kunt u rechtstreeks met ons een afspraak maken; u hoeft niet eerst naar uw huisarts te gaan. Meestal verrichten we een eerste echo rond 8 á 9 weken, gerekend vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie. Houdt u er rekening mee dat er waarschijnlijk niet in de week dat u belt een echoplek vrij is. Tijdens deze echo wordt er gekeken of de zwangerschap intact is en in de baarmoeder zit. Ook kunnen we zien of er evt. sprake is van een meerlingzwangerschap. 

Ook wordt er een intakegesprek gepland rond ongeveer elf weken zwangerschap. 

U kunt ons het beste bellen tijdens ons telefonisch spreekuur: 0543-516100 op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Tijden van telefonische bereikbaarheid ziet u hierboven.

Het is handig als u uw BSN nummer bij de hand heeft als u de afspraak maakt!

Ook is er de optie om het inschrijfformulier op deze site in te vullen. We nemen dan zsm contact met u op!

We willen graag dat u een geldig legitimatiebewijs en een kopie daarvan meeneemt en de (eventuele) papieren van uw huisarts of gynaecoloog.
Wat gebeurt er tijdens de intake (eerste controle) ?
De eerste controle duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens de eerste controle maken we kennis, bespreken we hoe het met u gaat en vragen we u naar uw gezondheid en die van uw familie. Ook willen we weten hoe de (eventuele) voorgaande zwangerschappen zijn verlopen. Daarnaast nemen we bloed af voor onderzoek en meten uw bloeddruk. We geven u voorlichting over prenatale screening en geven informatie over wat jullie moeten of kunnen gaan regelen. Over de eerste controle en wat er wordt onderzocht in uw bloed kunt u ook meer lezen in de folder Zwanger

Waar bevallen?
De bevalling begeleiden wij thuis of poliklinisch in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk. De keus is aan u. Het is belangrijk dat u een plek kiest die bij u past en waar u zich prettig en veilig voelt. U kunt tijdens de bevalling meestal nog uw keus wijzigen. Soms is er een medische reden waarom u in het ziekenhuis moet bevallen. Kiest u ervoor om in het ziekenhuis te bevallen zonder medische indicatie (poliklinisch), dan is hier een eigen bijdrage aan verbonden. Dit verschilt per verzekeraar, vraagt u dit dan ook na bij uw eigen verzekering.
Klachtenregeling
Als u klachten heeft over de verloskundige hulp of over de bejegening door ons, dan kunt u dit met ons bespreken. Als dit het probleem niet oplost, kunt u uw klacht voorleggen aan de Klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie Verloskundigen: de K.N.O.V.

Postbus 2001
3500 GA
Utrecht
E-mail: evanmackelenbergh@knov.nl
Telefoon: 073 689 18 90

Zie ook de informatie op de website van de KNOV: Klachtenregeling.
Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst
In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst staat wat uw en onze rechten en plichten zijn. Informatie over de inhoud van deze wet vindt u op de website www.postbus51.nl, u typt als zoekterm WGBO in.

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl