Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeBevalling › Wanneer bellen?
Aanmelden

Wanneer bellen?

  • Als u nog geen 37 weken zwanger bent en u krijgt weeën of u verliest vruchtwater.
  • Als het je eerste bevalling is: Als de weeën een uur lang om de 3 tot 4 minuten komen en 60 seconden of langer aanhouden.
  • Als het niet je eerste bevalling is: wij spreken persoonlijk met je af wanneer je ons het beste kan bellen!
  • Als overdag de vliezen breken en het vruchtwater is helder/roze. 
  • Als 's nachts de vliezen breken en het vruchtwater is helder/roze, het hoofdje was de laatste controle ingedaald en u heeft nog geen of onregelmatige weeën, wacht dan met bellen tot de ochtend +/- 9.00 uur. Als u naast het breken van de vliezen ook regelmatige weeën krijgt om de 3-4 minuten, moet u ons ook bellen.
  • Als het hoofdje de laatste controle niet ingedaald was; ons bellen en gaan liggen, blijven liggen tot we bij u langs zijn geweest. Bij gebroken vliezen mag u niet meer in bad (wel douchen), geen tampons meer gebruiken en geen geslachtsgemeenschap meer hebben i.v.m. infectiegevaar.
  • Als u helderrood bloedverlies hebt meer dan een maandverband vol of zoals bij een menstruatie of het lijkt of er een kraantje open staat en er komen stolsels mee, bel ons dan direct. Het verliezen van de slijmprop kan gepaard gaan met een beetje slijmerig, bruinig, rozig of helderrood bloedverlies. Dit is normaal en hier hoeft u niet voor te bellen.
  • Vanzelfsprekend mag u altijd bellen als u ongerust bent of even met ons wil overleggen.

Voor bevallingen en spoedeisende zaken zijn wij bereikbaar op 06-22 40 65 68
Bij geen gehoor kunt u ons laten oppiepen door het streekziekenhuis Koningin Beatrix: 0543-544700

Als de vliezen breken, let dan op de kleur van het vruchtwater; vang eventueel wat op of bewaar een verbandje. Als het vruchtwater niet helder is d.w.z. bruin of groen is: meteen bellen.

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

09-01-2019

Spullen kraampakket over

Heeft u spullen over van uw kraampakket, dan kunt u ze bij ons afgeven. Wij verzamelen het voor een project in Oekraïne. Op de dagen dat wij aanwezig zijn voor spreekuur kunt u het langsbrengen.
Alvast bedankt. Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl