Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeBevalling › Wanneer bellen?
Aanmelden

Wanneer bellen?

Tijdens de zwangerschap en bevalling, direct bellen bij:

  • Ongerustheid, klachten of overleg, kun je altijd bellen.
  • De baby minder beweegt dan dat je gewend bent.
  • Vaginaal helderrood bloedverlies meer dan een maandverband vol of zoals bij een menstruatie.
  • Vruchtwaterverlies of weeën voor 37 weken zwangerschap.
  • Gedurende 1 uur weeën om de 3-4 minuten van 60 seconden of langer, bij je eerste bevalling. Indien niet je eerste bevalling, dan hebben we met je afgesproken wanneer je ons belt.
  • Groen of bruin vruchtwaterverlies. Probeer wat op te vangen en doe een kraamverband in, zo kunnen wij de kleur beoordelen.
  • Het breken van de vliezen als het hoofdje de laatste controle niet was ingedaald. Ga dan liggen en blijf liggen tot wij zijn langs geweest.
  • Het breken van de vliezen overdag.
  • Het breken van de vliezen en je krijgt regelmatige weeën om de 3-4 minuten.
  • Als ’s nachts de vliezen breken en het vruchtwater is helder/roze, het hoofdje was de laatste controle ingedaald en je hebt nog geen of onregelmatige weeën, mag je wachten met bellen tot de ochtend ± 9.00 uur.

 Bij gebroken vliezen mag je niet meer in bad (wel douchen), geen tampons meer gebruiken en geen gemeenschap meer hebben, dit in verband met infectiegevaar.

Je kunt de slijmprop gaan verliezen, dit kan gepaard gaan met een beetje slijmerig, bruinig, rozig of helderrood bloedverlies en is normaal.

Voor bevallingen en spoedeisende zaken zijn wij bereikbaar op: 06 - 22 40 65 68

Als bovenstaand nummer geen gehoor geeft, krijgen wij daarvan bericht en proberen we je z.s.m. terug te bellen. Mocht het herhaaldelijk niet lukken om contact met ons te krijgen, dan kun je ons bij spoed laten oppiepen door de receptioniste van het SKB: 0543 - 54 47 00

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl