Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag- ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeZwangerschap › Regelen

Regelen

Kraamzorg
Kraamzorg moet voor de 16e week van de zwangerschap aangevraagd worden. Hiervoor dient u contact met uw zorgverzekeraar op te nemen. U kunt een keuze maken uit verschillende kraamzorg organisaties.

Zwangerschapscursus
Wij adviseren u een zwangerschapscursus te volgen, zeker in uw eerste zwangerschap. Meer informatie hierover en hoe u zich kunt opgeven vindt u op de pagina zwangerschapscursussen.

Erkennen
Als u niet getrouwd bent kunt u de baby laten erkennen door uw partner. Het erkennen kan het beste voor de 26e week van de zwangerschap geregeld worden. Er wordt dan ook een akte van naamkeuze opgemaakt. U moet hiervoor papieren invullen bij de Afdeling Burgerlijke Stand van het gemeentehuis. U moet hiervoor een afspraak te maken, neemt u uw identiteitsbewijs mee.
Winterswijk Stationsstraat 25
Maandag 13.00 - 19.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur

Groenlo:  Varsseveldseweg 2 (in Lichtenvoorde)
maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.30 uur
donderdag 14.00 - 17.00 uur en van 17.00 - 19.00 uur op afspraak

Zwangerschap
Veilig werken en verlof
Een werkneemster die zwanger is of borstvoeding geeft, moet veilig en gezond kunnen werken. De werkgever is hiervoor verantwoordelijk. Hou hierbij vooral rekening met lichamelijk zwaar werk, stress, werk met chemische stoffen of straling en werk waarbij er een infectierisico is.
Meer informatie hierover vindt op de site van de rijksoverheid:
www.rijksoverheid.nl
Ga onder het kopje onderwerpen naar de letter Z en kies voor 'zwanger en werken'.

Zwangerschapsverklaring
U kunt bij ons terecht voor (het invullen van) een zwangerschapsverklaring.

Nieuws

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze verloskundigenpraktijk

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

18-01-2017

Ellen ter Maat stopt bij Wel&Wee

Ellen ter Maat stopt bij Wel&Wee

Op 18 januari 1988, 29 jaar geleden, nam ik de praktijk over van mijn voorgangster juffrouw Korf. De dag ervoor was er een mooi jongetje geboren in een van de buurtschappen en dus kon ik meteen beginnen met een kraamvisite. Ik had na mijn afstuderen in juli 1987 een half jaar her en der in Nederland waargenomen maar Winterswijk zou mijn definitieve plek worden dat stond vast.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
welenwee@gmail.com

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
welenwee@gmail.com