Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag- ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeZwangerschap › Nog niet zwanger?

Nog niet zwanger?

Preconceptiezorg/kinderwensspreekuur
Je kunt bij het Verloskundig Centrum EVA terecht als je nog niet zwanger bent en graag advies wilt over hoe je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kunt beginnen en hoe je zelf de gezondheid van jullie kind positief kunt beïnvloeden. Het is gebleken dat de periode voor de zwangerschap en de eerste maanden meer invloed hebben op de gezondheid dan lang is gedacht. 

Tijdens het ongeveer 1 uur durende consult zal de verloskundige vragen naar o.a. jouw (en je partners) gezondheid, de gezondheid van je familie, eventuele eerdere zwangerschappen, je leefstijl, voedingsgewoonten, beroep, medicijngebruik, sport, menstruatiecyclus. 

Je krijgt informatie en advies over: 
Leefstijl
Voeding 
Medicatiegebruik 
Sporten
Ouderschap 
Menstruele cyclus 
Erfelijkheid en aangeboren afwijkingen
Fertiliteit
Seksualiteit
Prenatale screening 
Verloskundig systeem in Nederland 

Tijdens dit consult kan blijken dat een verwijzing naar je huisarts of naar bijvoorbeeld een diëtiste of gynaecoloog nodig is. De verloskundige zal hiervoor zorgen. In principe vindt er geen vervolgconsult plaats. Je mag zonder verwijzing een afspraak maken op het kinderwensspreekuur. Je kunt ons bellen om een afspraak te maken: elke werkdag van 9.00u tot 12.00u op telefoonnummer: 0543-520820. Nadat je je hebt aangemeld voor een kinderwensconsult, ontvang je van ons een mail of brief met uitleg over de afspraak. In deze brief wordt je verzocht om www.strakszwangerworden.nl in te vullen en de uitkomst naar ons te mailen. Indien je geen beschikking hebt tot internet mag je het ook opsturen. Deze gegevens worden alvast bekeken door de verloskundige waarmee je een afspraak hebt zodat zij zo nodig aanvullende informatie kan opzoeken. 

De kosten voor dit consult bedragen €70,00.

Nieuws

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze verloskundigenpraktijk

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

18-01-2017

Ellen ter Maat stopt bij Wel&Wee

Ellen ter Maat stopt bij Wel&Wee

Op 18 januari 1988, 29 jaar geleden, nam ik de praktijk over van mijn voorgangster juffrouw Korf. De dag ervoor was er een mooi jongetje geboren in een van de buurtschappen en dus kon ik meteen beginnen met een kraamvisite. Ik had na mijn afstuderen in juli 1987 een half jaar her en der in Nederland waargenomen maar Winterswijk zou mijn definitieve plek worden dat stond vast.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
welenwee@gmail.com

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
welenwee@gmail.com