Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeKraambed › Kraambed
Aanmelden

Kraambed

Het kraambed
De kraambedperiode is de periode vanaf de bevalling tot ongeveer tien dagen erna. Deze periode wordt thuis of (gedeeltelijk) in het ziekenhuis doorgebracht, mede afhankelijk van de plek en aard van de bevalling.

Wij komen een aantal keren op visite in de kraamtijd. Tijdens deze visites observeren wij de kraamvrouw en de baby. In principe verricht de kraamverzorgster de meeste controles zoals: pols, temperatuur, stand van de baarmoeder, observatie bloedverlies. Dit controleren we en we verwijderen bijvoorbeeld hechtingen mocht dit nodig zijn. Verder praten we na over de bevalling en beantwoorden we de vragen die je hebt. Bij de baby kijken we bijvoorbeeld naar de kleur, de temperatuur, de voeding en de navel. En we verrichten de hielprik.

De kraamverzorgster heeft als taken:
  • De verzorging van moeder en baby
  • Het leren verzorgen van de baby aan de ouders
  • Ondersteuning bieden bij het voeden van de baby
  • Het verrichten van een deel van het huishouden
  • Voorlichting geven aan de ouders m.b.t. preventie van wiegendood.

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl