Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
Aanmelden

Wie zijn wij?

Even voorstellen
Hieronder ziet u het team van Wel en Wee verloskundigen. Van links naar rechts Linda Winkelhorst, Nienke Meijnen, Nelleke Aipassa en Esther Gerritsen. Het is de bedoeling dat u ons alle vier leert kennen in de zwangerschap. Wij wensen u een goede zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een fijne kraamtijd toe!
Ons praktijkgebied omvat de gemeente Winterswijk inclusief alle buurtschappen en ook Groenlo (inclusief Zwolle).
Assistentes
In Winterswijk worden wij vier ochtenden en drie middagen bijgestaan door onze assistentes Rodien en Paola. Zij beantwoorden de telefoon, maken eerste en vervolgafspraken met u en controleren het gewicht, de lengte en de bloeddruk bij de eerste controle.

Zij nemen bloed af bij 30 weken zwangerschap voor controle van het haemoglobine- en suikergehalte. Verder kunt u bij hen terecht voor de zwangerschapsverklaring, het stellen van niet dringende vragen en uitleg over de praktijk.
Waarneemsters
Is één van ons langdurig afwezig of op vakantie, dan kan het zijn dat er een waarneemster in onze praktijk werkt. Dit vermelden wij in de wachtkamer en op deze website in de rubriek nieuws onder de knop "Extra" Als wij twee bevallingen tegelijk hebben bellen we in eerste instantie een collega uit onze eigen praktijk. In het weekend kan dit ook een collega uit Aalten zijn. Op dit moment werkt Nina Elferink in onze praktijk als waarneemster.
Stagiaires 
Wij begeleiden regelmatig studentverloskundigen van de Academie Verloskundige Maastricht. Deze studenten uit het 1e t/m 4e jaar van de opleiding, lopen met ons mee tijdens de spreekuren, de bevalling en ook tijdens de kraamvisites. Indien er een student aanwezig is in de praktijk hangen we een briefje met zijn / haar naam in de wachtkamer op. Als u er bezwaar tegen heeft dat de student bij de controles, de bevalling of in het kraambed aanwezig is, dan kunt u dit aangeven bij de assistente of de verloskundige.

Klachtenregeling
Heeft u een klacht over de praktijk of over een van ons dan hopen we dat u dat met ons bespreekbaar maakt. Wij zijn aangesloten bij de KNOV en hebben daar een klachtenfunctionaris. Informatie hierover kunt u vinden via deze link.

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl