Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeBevalling › Bevallen
Aanmelden

Bevallen

Wanneer en waar bevallen
De normale periode waarin de bevalling hoort plaats te vinden is tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Als de zwangerschap normaal verloopt en er geen bijzonderheden zijn geweest bij uw vorige bevallingen, kunt in principe kieze of u thuis bevalt of in het ziekenhuis. De keus voor de plek van de bevalling hoeft u niet al in de zwangerschap te maken. Tijdens de bevalling kunt u nog kiezen thuis of toch poliklinisch.

Heel belangrijk is het dat u bevalt waar u zich het prettigst voelt.

Hoe meer u zich kunt ontspannen, hoe makkelijker de ontsluiting zal verlopen. Als er complicaties ontstaan tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling, krijgt u van ons het advies om in het ziekenhuis te bevallen. Bijvoorbeeld omdat de bevalling te lang duurt, of omdat uw kindje in het vruchtwater heeft gepoept. In Nederland gebeurt dit bij ongeveer de helft van de vrouwen die hun eerste kindje krijgen. Als vrouwen al eerder bevallen zijn komt dit bij ongeveer twee van de tien bevallingen voor. In totaal bevallen 7 van de 10 vrouwen in het ziekenhuis. Er worden voorlichtingsavonden gehouden in het SKB over bevallen in het ziekenhuis. Hierbij kunt u een kijkje nemen in een verloskamer. U kunt zich opgeven via de secretaresse van de kraamafdeling: telefoonnummer: 0543-544444. Deze voorlichtingsavonden vinden eenmaal in de maand plaats. Data zijn te vinden in het Achterhoeks Nieuws.
Verschillende houdingen waarin u kan bevallen
Het is bij ons mogelijk om in verschillende houdingen te bevallen, liggend op bed, op de kruk, staand of op uw zij, voor ons maakt het niet uit. U kiest zelf wat u de prettigste houding vindt. Wij hebben een baarkruk bij ons dus hier hoeft u niet zelf voor te zorgen.
Voor houdingen tijdens ontsluiting en uitdrijving zie het boek: "Veilig Bevallen" van Beatrijs Smulders en Mariël Croon.

Kraamzorg
Tijdens de bevalling hoeft u niet zelf te bellen naar het kraamcentrum voor kraamzorg. Dit doen wij. De kraamverzorgster helpt ons bij de bevalling. Zij zorgt bijvoorbeeld voor het klaarleggen en opwarmen van de kleertjes, helpt ons als het kindje geboren wordt en assisteert bij het hechten. Ook is ze aanwezig om u bij te staan tijdens de weeën, ze zorgt voor wat te drinken en eten, helpt bij het douchen, zorgt voor een koude washand, maakt foto's etc.

Nieuws

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

25-05-2018

Privacyreglement van onze praktijk

Lees meer »

20-03-2017

Nieuwe test voor prenatale screening vanaf 1 april 2017: de NIPT

Vanaf 1 april 2017 is er een nieuwe prenatale screeningstest beschikbaar: de NIPT.
Hieronder vindt u meer informatie over deze vorm van prenatale screening. 

Wat is NIPT?

De NIPT (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test, waarbij bloed van de zwangere wordt afgenomen en onderzocht in een laboratorium. In het bloed van de moeder is ook DNA (erfelijk materiaal) van het kind aanwezig.  Dit DNA is afkomstig van de placenta (moederkoek). Met de NIPT kan dit DNA van het kind worden onderzocht op trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) en trisomie 13 (patausyndroom). Het laboratorium onderzoekt dan of er teveel DNA van de chromosomen 21, 18 en 13 aanwezig is. Te veel DNA van deze chromosomen is een sterke aanwijzing voor trisomie 21, 18 of 13 bij het ongeboren kind.

Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Buitenschans 26
7141 EL Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl