Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeBevalling › Bevallen
Aanmelden

Bevallen

Wanneer en waar bevallen
De normale periode waarin de bevalling hoort plaats te vinden is tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Als de zwangerschap normaal verloopt en er geen bijzonderheden zijn geweest bij uw vorige bevallingen, kunt in principe kieze of u thuis bevalt of in het ziekenhuis. De keus voor de plek van de bevalling hoeft u niet al in de zwangerschap te maken. Tijdens de bevalling kunt u nog kiezen thuis of toch poliklinisch.

Heel belangrijk is het dat u bevalt waar u zich het prettigst voelt. 
Hoe meer u zich kunt ontspannen, hoe makkelijker de ontsluiting zal verlopen. Als er complicaties ontstaan tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling, krijgt u van ons het advies om in het ziekenhuis te bevallen. Bijvoorbeeld omdat de bevalling te lang duurt, of omdat uw kindje in het vruchtwater heeft gepoept. In Nederland gebeurt dit bij ongeveer de helft van de vrouwen die hun eerste kindje krijgen. Als vrouwen al eerder bevallen zijn komt dit bij ongeveer twee van de tien bevallingen voor. In totaal bevallen 7 van de 10 vrouwen in het ziekenhuis. Er worden voorlichtingsavonden gehouden in het SKB over bevallen in het ziekenhuis. Hierbij kunt u een kijkje nemen in een verloskamer. U kunt zich aanmelden via deze link: voorlichtingsavond. Deze voorlichtingsavonden vinden eenmaal in de maand plaats.
Verschillende houdingen waarin u kan bevallen
Het is bij ons mogelijk om in verschillende houdingen te bevallen, liggend op bed, op de kruk, staand of op uw zij, voor ons maakt het niet uit. U kiest zelf wat u de prettigste houding vindt. Wissel een aantal houdingen tijdens je bevalling af, regelmatig wisselen verminderd de pijn en de duur van de bevalling. Wij hebben een baarkruk bij ons dus hier hoeft u niet zelf voor te zorgen. 
Informatie over verschillende houdingen tijdens ontsluiting en uitdrijving kun je vinden op de volgende website: www.deverloskundige.nl

Kraamzorg
Tijdens de bevalling hoeft u niet zelf te bellen naar het kraamcentrum voor kraamzorg. Dit doen wij. De kraamverzorgster helpt ons bij de bevalling. Zij zorgt bijvoorbeeld voor het klaarleggen en opwarmen van de kleertjes, helpt ons als het kindje geboren wordt en assisteert bij het hechten. Ook is ze aanwezig om u bij te staan tijdens de weeën, ze zorgt voor wat te drinken en eten, helpt bij het douchen, zorgt voor een koude washand, maakt foto's etc

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl