Wel en Wee Verloskundigen

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u ons bereiken op:
06 22 40 65 68

Afspraak maken?

Dit kan op maandag t/m donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en maandag t/m woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.
Tel. 0543-516100.

Aanmelden?

Bent u zwanger? Vul het aanmeldformulier in en wij bellen u voor het maken van een afspraak.

Aanmelden
HomeZwangerschap › Belangrijk
Aanmelden

Belangrijk

Belangrijk
Als u zwanger bent of wilt worden, is het belangrijk om u aan bepaalde leefregels te houden. De belangrijkste worden hier onder genoemd.

Gebruik Foliumzuur
0,4 of 0,5 mg per dag tot en met de 10e week van uw zwangerschap (gerekend vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie). Dit is zonder recept verkrijgbaar in elke apotheek of drogist. Als u foliumzuur slikt, heeft uw baby een kleinere kans op aandoeningen van het zenuwstelsel, zoals een open ruggetje. Begin met het slikken van foliumzuur zodra u zwanger wilt worden. Probeer ervoor te zorgen dat u minimaal vier weken foliumzuur hebt geslikt voordat u zwanger wordt. Dus stoppen met anticonceptie, is beginnen met foliumzuur. Bent u onverwacht zwanger of sneller dan verwacht begin dan alsnog met foliumzuur want alle beetjes helpen. Is er in uw familie al eerder een kindje geboren met een open ruggetje dan is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts. Een hogere dosering foliumzuur is dan aanbevolen. Deze tabletten zijn alleen op recept te verkrijgen.

Stop met roken!
www.stivoro.nl
www.rokeninfo.nl

Stop met het gebruik van alcohol!
www.fasstichting.nl
www.alcoholpreventie.nl
www.alcoholenzwangerschap.nl

Gebruik geen drugs

Voorkom een toxoplasmose-infectie
  • Eet geen rauw vlees 
  • Maak geen kattenbakken meer schoon (of alleen met handschoenen aan)
  • Alleen met handschoenen aan in de tuin werken

Voorkom een listeria-infectie
  • Vermijd rauwe (=niet gepasteuriseerde) melk en zachte kazen van rauwe melk (au lait cru). 
  • Gebruik geen voorverpakte rauwe vacuüm vis, zoals gerookte zalm
  • Rauwe producten die lang in de koelkast of koeling liggen en niet verhit worden mijden
  • http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/listeria.aspx
Wees matig met het eten van lever en leverproducten.
Vermijd het eten van roofvissen, zoals zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel en tonijn


Lees de brochure van de RIVM over infectieziekten en zwangerschap: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Zwangerschap_en_infectieziekten

Overleg met uw (huis)arts, apotheek of met ons als u medicijnen gebruikt of wilt gaan gebruiken.

Als u een vitaminepreparaat gebruikt stap dan over op een preparaat speciaal bestemd voor zwangeren. 

Lees meer in de folder: Zwanger 

Nieuws

29-09-2020

Update Corona 29-09-2020

Het Coronavirus blijft ons allen helaas in zijn greep houden. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond willen wij jullie zwangeren graag attenderen op de volgende verzoeken:

-Bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts graag eerst bellen naar de praktijk of de afspraak wel door kan gaan of dat deze op een later tijdstip gepland wordt. En laat je zsm testen.
-Indien er binnen het gezin mensen deze klachten hebben en evt. wachten op een testuitslag dan ook graag even met ons overleggen of de afspraak verzet dient te worden.
-Kom zoveel mogelijk alleen naar de controleafspraak indien mogelijk! Wij begrijpen dat je in sommige gevallen graag een tweede persoon mee wilt nemen. Dit kan je partner of je kind zijn of 1 andere begeleider. Als er bij bron- en contactonderzoek blijkt dat er een besmetting binnen onze praktijk is, verwachten we van je dat je zelf deze tweede persoon op de hoogte stelt.
-Als er in de wachtkamer al 6 personen aanwezig zijn verzoeken we je even buiten te wachten totdat er iemand weg is. Dit omdat we anders de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.
-Bij binnenkomst op de praktijk graag even je handen ontsmetten bij de desinfectiezuil.
-Het kan zijn dat we tijdens sommige controles een mondmasker dragen. Dit is niet perse noodzakelijk bij alle controles maar wel als we veel binnen de 1,5 meter moeten werken of langduriger contact hebben met jullie.
-Tot nu toe kunnen we alle controles gelukkig nog door laten gaan, maar het kan zijn dat hier in de komende weken verandering in gaat komen. Dit is afhankelijk van of we Corona buiten onze praktijk kunnen houden.
-We merken dat er tijdens de kraamvisites soms veel bezoek is. We zullen dan vragen om even naar een andere ruimte te gaan om onze verschillende contacten zoveel mogelijk te beperken.

Wij realiseren ons dat we soms veel van jullie vragen en hopen ook dat we onze maatregelen ook snel weer terug kunnen draaien. We moeten het echt met ons allen doen.
#samensterktegencorona Lees meer »

14-01-2019

Waarneemster Anke ten Barge

Sinds 1 januari hebben wij een nieuwe waarneemster! Anke ten Barge uit Winterswijk zal bij ons in de praktijk waarnemen bij drukte, vakanties, ziekte etc. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites. Anke is tevens werkzaam in het SKB als klinisch verloskundige. Wij zijn blij dat Anke ons team komt versterken! Lees meer »

Meer nieuws »

Adresgegevens

Winterswijk
Balinkesstraat 4
7101 DL Winterswijk
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl

Groenlo
Vers Gras, fysiotherapiepraktijk
Tramstraat 8
7141 EG Groenlo
Telefoon: 0543-516100
info@welenweeverloskundigen.nl